Blogg

Lag store mengder varmkompost på kun 18 dager

20220217_115433_0000

Nå er det nye nettkurset i Berkeley- metoden lansert! Dette er en vitenskapelig utviklet metode for varmkompostering, som optimaliserer prosessen slik at det skal ta kortest mulig tid å omdanne biomassen du har.

Resultatet er ferdig omdannet kompost på så lite som 18 dager, om du gjør alt riktig og det er sommertemperatur.

Det nye kurset vil gå inn på hva varmkompostering egentlig er, og de biologiske prosessene bak. Du lærer både hva du kan kompostere, hvordan du gjør det og beste mulige måte…

Les mer...…

Ny forskning: Kalsium er MYE viktigere for jordlivet enn tidligere antatt

Forskning har avdekket at kalsium har mye større effekt enn man tidligere har skjønt, på næringsomsetningen i jordlivet – spesifikt hos bakterier. Et komplisert samspill gjør at nok tilgjengelig kalsium øker jordbakteriers evne til å være med på å både danne jordkarbon og holde på næringssalter.

Les mer her: https://www.nature.com/articles/s41467-023-42291-6

Kalsium finnes i overflod i eggeskall. Så, start å spare på dem i dag! Tørk, pulveriser i blenderen, og strø over jorden når du legger ut…

Les mer...…

Er du en jordvenn?

mark jord hender

Om du tenker på jorden som en levende enhet som du må ta vare på og kultivere, ja, da er du en jordvenn! En jordvenn dyrker først og fremst god jord, og sunne planter kommer som en konsekvens av dette.


Husk at det er den levende jorden som holder plantene dine friske og i god vekst.

Den levende jorden er et komplekst, selvgående og robust økosystem, som trenger mindre og mindre drahjelp jo mer utviklet det er.


En levende jord er næringsrik, fuktig, luftig og tilpasningsdyktig. Når du får …

Les mer...…

Splitter nytt kurs: Få en Superjord!

20210601_165119_0000

Enda mer læring på vei: Nå kan grave deg dypere ned i jordforbedringsmetoder sammen med meg, i et helt år! For deg som allerede kan litt om gravefri dyrking, men vil lære enda mer om jorden din - dette er kurset for deg.

Sjekk ut velkomstvideoen til kurset over her, der får du se mer om innholdet og hvordan kurset er lagt opp. Du finner kurset i butikken vår, under fanen PRODUKTER.


xxx Cecilie


Les mer...…

Sopp i dyrkingen

Får du sopp i bedet ditt, er dette et tegn på et godt økosystem med levende jord. Soppen kan hjelpe plantene dine med en rekke forskjellige oppgaver, om den er en såkalt sopp-rot eller mykorrhiza.

Andre sopper hjelper med å bryte ned tre, kvist og stilker slik at næringen kan taes opp av planterøttene.

GrowSpace eksperimenterer med å dyrke spiselig sopp i selve jorddekket. Dette gir en ekstra avling som utnytter den skyggefulle nisjen der ingen planter trives. Samtidig lager soppen nær…

Les mer...…

Smarte høst-grep i hagen

Nå er det ingen tvil lenger, dagene blir kortere og nettene kaldere...

Sesongen er på hell, og grønnsakene bugner! Nå er det også tid for å reflektere litt over hva som har gått bra, og hva som har gått dårlig denne sesongen. Håper du har lyktes med i hvert fall et par vekster... Husk at det alltid er noe som ikke går som planlagt, og som regel skyldes dette forhold du ikke kan kontrollere. Selv profesjonelle bønder feiler på grunn av vær og temperatur.

cabbage-leaf-3767950_1920.jpg

Spar på hageavfallet

Hvis du har …

Les mer...…